Autor: Violetta Riidas • 28. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aspirin, Cost-Effective Heart Disease Prevention

Using aspirin for coronary heart prevention is less costly and more effective than doing nothing in men older than 45 with more than 10 percent 10-year-risk of the disease, according to a study by researchers at RTI International, University of Michigan, and University of North Carolina at Chapel Hill.

The study, published online in the Archives of Internal Medicine, used a Markov model to compare the costs and outcomes of prescribing low-dose aspirin alone, aspirin plus a proton-pump inhibitor, or no treatment for coronary heart prevention. The researchers specifically considered the effects of each treatment on cardiovascular events and risk of upper gastrointestinal bleeding.

"This analysis supports the role of aspirin for primary prevention of cardio heart disease events in middle-aged men across a range of cardio heart disease and gastrointestinal bleeding risk levels," said Stephanie Earnshaw, Ph.D., a health economist at RTI Health Solutions, a business unit of RTI, and the paper's lead author.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099