9. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vererõhu ohjamise võti on riskitegurite mõjutamine

Vererõhku aitab ohjata elustiili muutmine.
Foto: Julia-Maria Linna/ÄP
Suur osa vererõhuprobleemidest on ennetatavad ja neil on otsene seos elustiili riskiteguritega: vähene kehaline koormus, valed toitumisharjumused, stress ja vaimne pinge, suitsetamine, liigne alko-holitarvitamine. Kõik need tegurid võivad olla omavahel põhjuslikult seotud ja samas omavad erinevad inimesed eri riskiprofiili.

Rahvatervise seisukohalt on oluline tegeleda korraga kõigi riskitegurite mõjutamisega. Oluline on seejuures mitte üksnes rahvastiku teadlikkuse suurendamine, vaid ka keskkonna muutmine, et tervislike valikute tegemist inimestele lihtsustada. See nõuab riiklike institutsioonide ja sektorite vahelist head koostööd ning tervise aspekti arvestamist kõigi poliitikate kujundamisel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708