Ortopeedia Arstid kaebas haigekassa kohtusse

Haigekassa korraldatud eriarstiabi riigihange on tekitanud olukorra, kus selle võitnud erakliinikud töötavad õigustühise lepingu alusel vähemalt oktoobri lõpuni. On oht, et see aeg võib venida märksa pikemaks, kui 25. oktoobril langetatav kohtuotsus kaevatakse edasi.

«Kuna riigihangete vaidluskomisjon meie taotlust ei rahuldanud, siis pöördusime kohtusse,» ütles Ortopeedia Arstide juhatuse liige Diana Timoðova Postimehele. Riigihanke võitja selgitati välja liisuheitmise teel, kuna erinevad pakkujad said sama palju punkte ning olid nõus tegema allahindlust. «Meil päevaravilepingu osas loosiga ei vedanud,» tõdes ta.

Kuna riigihangete vaidluskomisjon kontrollib ainult hanketingimuste vastu eksimist, siis Timoðova sõnul loodavad nad, et kohus käsitleb laiemalt probleemi, kuidas riigihankel tunnistatakse edukaks ettevõtte, kelle võimekus teenust osutada on kaheldav, sest pole  sobivaid ruume ega töötajaid. Viidates pooleli olevale kohtumenetlusele ei soovinud ta pikemaid kommentaare sel teemal anda.

Tallinna halduskohus langetab selle vaidluses otsuse 25. oktoobril.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.