Autor: Meditsiiniuudised • 6. mai 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haigekassal kulus kolme kuuga vähiravile 35,2 miljonit eurot

Vähiravivõimaluste pakkumine ja vähiravimite rahastamine on oluline osa haigekassa tööst. Selle aasta esimese kolme kuuga tasus haigekassa ligi 42 000 inimese vähiravi eest 35,2 miljonit eurot. Erinevaid vähiravimeid (haigla- ja apteegiravimid) vajas 12 541 inimest, mille eest tasuti üle 12 miljoni euro.
Haigekassa rahastas kolme kuuga 42 000 inimese vähiravi.
Foto: Scanpix /PantherMedia

Haigekassa ravimite ja meditsiiniseadmete osakonna juht Erki Laidmäe kinnitab, et haigekassa lisab uusi vähiravimeid hüvitavate ravimite loetellu pidevalt. „Sellel aastal lisandus kompenseeritavate ravimite nimekirja kuus uut vähiravimit, mida vajab mitusada inimest. Ravikindlustatud inimesele on nüüd kättesaadavad uued ravimid kopsukasvaja, luuüdi kasvaja, mao- ja söögitoru kasvaja, neerukasvaja, lümfisüsteemi kasvaja ja leukeemia raviks,“ lisas ta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099