Autor: Violetta Riidas • 4. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Triin Roosalu kaitseb täna oma doktoritööd Taking Care of Children and Work in Estonian Society: Running out of Post-Socialist Time?

Tallinna Ülikool4. aprill 2012

Täna, 4. aprillil algusega kell 11 kaitseb Tallinna Ülikooli Rahvusvaheliste ja Sotsiaaluuringute Instituudi doktorant Triin Roosalu oma doktoritööd "Taking Care of Children and Work in Estonian Society: Running out of Post-Socialist Time?".

Triin Roosalu doktoritöö põhifookuses on lapsele pühendatud aeg lapsepõlve eri etappidel tööturul osalemise kontekstis. Kirjeldatakse vanemate lapsehoolduspuhkusel viibimist, tööturul mitteosalemist ja töötamist lühendatud tööajaga ning töö ja muu elu ühendamise strateegiaid Eestis ja mujal. Võrreldakse koolieelikute lasteaias osalemist ja lasteaias viibimise aega sel ajal, kui lapsevanemal on õigus lapsehoolduspuhkuseks (kuni 3 a), ja hiljem. Lapsevanemate tööaja ja töö ning pere ühendamise strateegia eelistuse põhjal järeldatakse kooliealiste laste eest hoolitsemise muster. Lisaks otseselt kvantiteedile arvestatakse ka vanemana toimimise mõningaid sisulisi valikuid, mille tulemusi näitlikustatakse vanemliku käitumise mudelite tüpoloogia alusel. Analüüsi eesmärgiks on näidata, millised on Eesti erijooned nii Euroopa riikide seas üldse kui kitsamalt postsotsialistlike riikide võrdluses. Eeldatakse, et kui Eestis toimuv iseloomustab arenenud dual career-state carer mudeli sooliselt ebavõrdset varianti, siis vajab kaalumist, kuivõrd on normist kõrvalekalduvad valikud ühiskonnas institutsionaalselt aktsepteeritud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099