4. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kelt: põhiseaduspärasus ei garanteeri mõistuspärasust

Kaks-kolm aastat tagasi kehtestatud apteekide omandipiirangud on kiirustades ja mõjuanalüüsita seadustatud eksitus, mis tuleb parandada enne, kui üleminekuperiood 2020. aasta kevadel lõpule jõuab.

Euroopas on riike, kus on ajalooliselt välja kujunenud nii, et apteegi omanikud on ainult proviisori haridusega ettevõtjad. Samas on terve rida riike, kus apteeki pidava ettevõtja hariduse liigile tingimusi ei seata. Üldise trendina liigutakse ka esimesse gruppi kuuluvates riikides turu avamise suunas, sest omandipiirangud hoiavad turgu suletuna ning pidurdavad konkurentsi ja teenuse kvaliteedi kasvu.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099