Autor: Triinu Laan • 6. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Patsiendid nurisevad perearstide üle

Tallinnas toimunud tervishoiutöötajate seminaril esitletud uuringute andmed näitavad, et sageli ei saa inimesed perearstidelt piisavalt abi.

Tartu ülikooli dotsendi Ruth Kalda esitatud statistika on trööstitu: vajadusest rohkem liikuda said perearstilt teada vaid 13 protsenti patsientidest, õigest toitumisest 25 ja võitlusest liigse kehakaaluga 30 protsenti. Teavet haiguste ennetamise kohta saab uuringu järgi vaid kolmandik inimestest, vahendab Kalev.ee

Kalda sõnul on profülaktikat võimalik teha kahel viisil – vestelda arsti poole omal algatusel pöördunud haigetega või kutsuda neid spetsiaalselt vastuvõtule, kuigi niisugune kutse võib kohata vastuseisu.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099