Autor: Ketlin Beljaev • 9. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA armees mõõdetakse esimesena vööümbermõõtu

USA armees tuleb sõjaväelastel lisaks kehalistele katsetele läbi teha ka maailmas ainulaadne keha rasvaprotsendi mõõtmine, mille juures arvestatakse nii vöö kui kaelaümbermõõdu suhet, vahendas SL Õhtuleht Online.

USA armees mõõdetakse esimesena kandidaadi vööümbermõõt. Maailma Terviseorganisatsiooni uuendatud soovituste kohaselt on 94 sentimeetrit terve mehe vööümbermõõdu maksimum, suurem sentimeetrinäit annab juba põhjust tõsiselt oma tervise pärast muretsema hakata, sest see näitab kõrgenenud riski haigestuda südamehaigustesse ja diabeeti.

Vööümbermõõtu tuleks mõõta 1–2 sentimeetrit nabast kõrgemalt, väljahingamise ajal. Naistel on normaalne vööümbermõõt kuni 80 sentimeetrit.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708