27 aprill 2012 12:51
Uudised
Ainult tellijale

Kiivet ja Asser: puudus nii õdedest kui ka arstidest

TÜ arstiteaduskonna tervishoiukorralduse professor Raul-Allan Kiivet ja neurokirurgia professor Toomas Asser rõhutasid tänasel tervishoiu jätkusuutlikkuse seminaril inimeste puudust meditsiinis: esimene pigem õdede ja teine arstidepuudust.

Kiivet alustas ettekannet tänasel seminaril "Kuidas parandada tervishoiu jätkusuutlikkust" näidetega, et kalleid protseduure (proteesid, kataraktilõikused) tehti Eestis ka nn masu ajal sama moodi kui varem, tervishoius seega masu polnud, vähemalt teenuste kättesaadavuse osas. Eestis on viimase 10 aasta jooksul tuhandeid inimesi, kes on saanud puusaproteese, põlveproteese, teinud läbi keerulised südameoperatsioone, jätkas ta. Operatsioonide numbrid on isegi suuremad kui Soomes, seega kättesaadavus ei ole justkui mureks. "Meil on, mida inimestel välja lõigata," sõnas ta. "Masinapark, mis ostetud, töötab täisvõimsusega." Eestis on MRI kasutamine pea OECD keskmise tasemel, samal tasemel Taaniga, näitas Kiivet slaide. Kompuutertomograafe kasutatakse Eestis isegi rohkem kui OECD keskmine, lisas ta.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele, mis ei nõua meedikukoodi
 • Meedikukood annab ligipääsu ajalehele PDF-ile
 • Meedikukood annab ligipääsu ajakirja Meditsiin Fookuses PDF-ile
 • Tellimus sisaldab Meditsiiniuudiste uudiskirja
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  MEDITSIINIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad Meditsiiniuudised igal nädalal enda postkasti.

  Meditsiiniuudised.ee toetajad:

  Kadi Heinsalu
  Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
  Violetta Riidas
  Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
  Siret Trull
  Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
  Karin Tamm
  Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
  Maarja Kõrv
  Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708