6. juuni 2014
Ainult tellijatele

Olulisim ravimiallergia diagnoosimisel

Ravimiallergia diagnostika on keeruline, eeskätt reaktsioonide mitmekesisusest tulenevalt. Diagnoos ja lähenemine põhineb paljuski anamneesil – kui patsient reageerib väidetavalt paljudele erinevate gruppide ravimitele, siis on tõenäoline kahtlustada pigem pseudoallergiat. Kaasuvate haiguste korral tuleb arvestada ka asjaoluga, et põhihaigus võis suurendada ravimi ennustatavat toimet või kõrvaltoimete riski.

Ravimiallergia korral kasutatakse erinevaid nahateste, vereseerumis antikehade määramist ning vajadusel provokatsioonteste kahtlustatavate ravimite suhtes. Nii vereanalüüside kui ka nahatestide vastus ei ole absoluutne, mistõttu sageli osutub vajalikuks provokatsioontestide teostamine (suukaudsed, intradermaalsed, intravenoossed). Kõigi nahatestide korral tuleb aga alati arvestada antud ravimi suhtes väljatöötatud soovituslikke annuseid, sest liialt kõrge kontsentratsiooni kasutamisel võib tekkida valepositiivne reaktsioon.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708