6 juuni 2014 05:00
Uudised
Ainult tellijale

Olulisim ravimiallergia diagnoosimisel

Ravimiallergia diagnostika on keeruline, eeskätt reaktsioonide mitmekesisusest tulenevalt. Diagnoos ja lähenemine põhineb paljuski anamneesil – kui patsient reageerib väidetavalt paljudele erinevate gruppide ravimitele, siis on tõenäoline kahtlustada pigem pseudoallergiat. Kaasuvate haiguste korral tuleb arvestada ka asjaoluga, et põhihaigus võis suurendada ravimi ennustatavat toimet või kõrvaltoimete riski.

Ravimiallergia korral kasutatakse erinevaid nahateste, vereseerumis antikehade määramist ning vajadusel provokatsioonteste kahtlustatavate ravimite suhtes. Nii vereanalüüside kui ka nahatestide vastus ei ole absoluutne, mistõttu sageli osutub vajalikuks provokatsioontestide teostamine (suukaudsed, intradermaalsed, intravenoossed). Kõigi nahatestide korral tuleb aga alati arvestada antud ravimi suhtes väljatöötatud soovituslikke annuseid, sest liialt kõrge kontsentratsiooni kasutamisel võib tekkida valepositiivne reaktsioon.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele, mis ei nõua meedikukoodi
 • Meedikukood annab ligipääsu ajalehele PDF-ile
 • Meedikukood annab ligipääsu ajakirja Meditsiin Fookuses PDF-ile
 • Tellimus sisaldab Meditsiiniuudiste uudiskirja
 • Jaga lugu:
  MEDITSIINIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad Meditsiiniuudised igal nädalal enda postkasti.

  Meditsiiniuudised.ee toetajad:

  Kadi Heinsalu
  Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
  Violetta Riidas
  Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
  Siret Trull
  Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
  Karin Tamm
  Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
  Maarja Kõrv
  Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708