Autor: Triin Tabur • 9. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saarma: valikusse pannakse ravijuhud, mis jäävad üle pärast HVA haiglate taotlusi

Haigekassa ja erakliinikute vahel kevadel sõlmitud ravilepingud on toonud tüli majja. Eraraviasutuste rahulolematus raha jagamise põhimõtete ja viisi suhtes on nii suur, et kaheksa erakliinikut on haigekassa vastu kohtusse läinud, üks neist on Fertilitase erakliinik.

Fertilitase juhastuse esimees ja arst Ivo Saarma, kes on ühtlasi ka Eesti Eratervishoiuasutuste Liidu juht, ütleb, et haigekassa partnerite valiku puhul on arvestamata sellised olulised kriteeriumid nagu pikaajalised partnersuhted, tehtud investeeringud, järjepideva arengu ja kvaliteedi tagamine. Kõik see, mida rõhutatakse haigekassa poolt rahade jagamisel HVA haiglatele, kuid mis eratervishoiuasutuste puhul muutub ebaoluliseks, nendib Ivo Saarma 9. septembri Meditsiiniuudiste artikli tarbeks antud intervjuus.

Mida Fertilitas taotleb ja mida haigekassale konkreetsemalt ette heidate?

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099