17. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ministeerium: HVA haiglate rahastamine ei mõjuta EL piiriülest kaubandust

Foto: Arno Mikkor
Eesti ametiasutused on Euroopa Komisjoni riigiabi teemal esitatud küsimustele vastates jäänud seisukohale, et välisriikidest Eesti riigi haiglavõrgus plaanilises korras külastavate patsientiide arv on marginaalne ja seega ei oma haiglavõrgu arengukavasse kuuluvate haiglate rahastamine mõju Euroopa Liidu sisesele piiriülesele kaubandusele. Seetõttu ei saa tegemist olla riigiabiga.

Augustis esitas Euroopa Komisjon Eesti Eratervishoiuasutuste Liidu ja ASi Nova Vita Kliiniku kaebuste peale Eesti ametiasutustele päringu võimaliku riigiabi andmise teemal. Komisjon palus oma kirjas täiendavat infot otsustamaks selle üle, kas Eesti Vabariik on tekitanud ebaõiglase konkurentsiolukorra, andes abi haiglavõrgu arengukavas loetletud riiklikele haiglatele. Eesti poole varem antud selgituste põhjal leidis komisjon, et Eesti riik ei ole kõikidest nõuetest kinni pidanud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099