Autorid: Meditsiiniuudised , Meditsiiniuudised, mu.ee • 26. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tublid proviisoritudengid pälvisid stipendiumid

Benu stipendiumid
Autor: Tartu ülikool

Esmaspäeval andsid Eesti akadeemiline farmaatsia selts ja BENU apteek tulevastele proviisoritele üle stipendiumid, millega tunnustati vähihaigete ravikvaliteediparandamist, ravimite regulaarset kasutamist ning müügiesindajate rolli puudutavate uurimistööde tegijaid.

Tänavu anti stipendium kolmele Tartu ülikooli proviisori õppekava üliõpilasele. Triin Durejko uurimuse eesmärk oli töötada välja uurimismetoodika patsientide ravimite regulaarse kasutamise selgitamiseks. Raili Loomets uuris oma töös müügiesindajate tegevuse mõju farmaatsiapraktikale ning Iti-Ingris Sei töö keskendus vähihaigete patsientide ravikvaliteedi parandamisele ja aspektidele, mis on seotud vähiravimite kõrvaltoimetega.

Tartu ülikooli farmaatsia instituudi juhataja Ain Raali sõnul aitavad üliõpilaste praktilise väärtusega uurimustööd olulisel määral kaasa nii proviisoriõppe kui ka apteegiteenuse kvaliteedi tõstmisele, mis omakorda toetab rahvatervise paranemist.

2015/2016 õppeaasta stipendiumifondi suurus oli 3000 eurot. Stipendiumikomisjoni kuulusid Tartu ülikooli professor Jyrki Heinamäki, farmaatsia instituudi juhataja Ain Raal, dotsent Daisy Volmer ja BENU Apteek Eesti OÜ juht Kaidi Kelt.

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708