Reet Raukas võitis riigikohtus tuulikuid

Reet Raukas
Reet Raukas

Riigikohus otsustas pärast kohaliku elaniku kaebust, et Hanila vallavolikogu kinnitatud detailplaneering ei arvesta tuulegeneraatorite tekitatava müra ja lähedal asuva Natura-alaga ning on vastuolus valla üldplaneeringu ja maakonna teemaplaneeringuga.

Sellega tühistas riigikohus nii esimese kui ka teise astme kohtute otsused, mis elaniku kaebust ei rahuldanud.

2013. aastal pöördus halduskohtusse Hanila valla elanik, lastearst Reet Raukas, kelle elamu jääb 420 meetri kaugusele kavandatud tuulikutest. Tema arvates võivad tuulikud põhjustada ülemäärast müra ja kahjustada lähedal asuvat Natura-ala.

Esmalt leidis riigikohus, et ringkonnakohus on ebaõigesti leidnud, et detailplaneering on üldplaneeringuga kooskõlas. Otsusega ületatakse üldplaneeringuga sätestatud tuulepargi võimsuse piirangut vähemalt 21 MW. Üldplaneeringu muutmine detailplaneeringuga eeldab erinevate huvide kaalumist.

Edasi loe Postimehest

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.