Autor: Siret Trull • 14. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ossinovski haigekassa nõukogust: me ei taha teha jututubasid

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski
Foto: Andras Kralla / Äripäev
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski vastas eile riigikogu liikmete arupärimisele haigekassa juhtimise muutmise kohta. Minister tõi välja, et haigekassa nõukogu juurde hakkavad edaspidi kuuluma komisjonid, kes menetlevad tervishoiuteenuste loeteluga seotud küsimusi. Nõukogu ülesandeks jääb aga tegeleda finantsküsimustega.

Haigekassa nõukogu on loodud sotsiaalse partnerluse põhimõttel, mis tähendab seda, et selles on pariteetselt esindatud tööandjate esindajad, kindlustatute esindajad ja riigi esindajad. Haigekassa loomisel võeti mudeliks nn sotsiaalse parlamendi mudel, mis tähendab seda, et võimalikult laiapõhjaliselt neid erinevaid rühmasid nõukogu tasemel ka esindada. Sellepärast on nõukogus 15 liiget, millest igal kolmest sotsiaalpartneri osapoolest on viis liiget.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099